Spaarndam

Velsen-Zuid
Route.nl

Velsen-Zuid

Deze route neemt je mee door prachtige natuurgebieden en bijzondere dorpjes, maar ook langs tal van bezienswaardigheden zoals oude forten en landgoederen rondom Spaarndam. Stap op je fiets en ontdek deze mooie omgeving.


Spaarnwoude
Vanuit Buitenplaats Beeckestijn rijd je naar Spaarnwoude, een uitgebreid natuur- en recreatiegebied. Je fietst hier door bossen, veenweidegebieden en polderlandschappen. Ook rij je langs de oevers van het meer Mooie Nel. Langs het water vind je hier de historische verdedigingswerken Fort aan de Lieburg en het Fort bij Penningsveer. Net voor Spaarndam kom je langs de Slokop, een rietgedekte poldermolen uit 1877.

Brasserie Beeckestijn
In Spaarndam kun je even de historische sfeer proeven. Je ziet hier onder meer de Oude Kerk uit 1627. Verderop kom je langs Fort Bezuiden Spaarndam, een fort van de Stelling van Amsterdam. In dit gerestaureerde fort heb je vanaf de koepelgebouwen een mooi uitzicht over het schootsveld. Vervolgens fiets je verder langs de Ruïne van Brederode en het Landgoed Duin & Kruidberg. Bij Brasserie Beeckestijn kun je aan het begin of het einde van je tocht terecht voor een voedzaam ontbijt, een heerlijke lunch, een kopje koffie met Limburgse vlaai of ander gebak of een gezellige borrel.


De ruïne van Brederode
Neem ruim de tijd om een kijkje te nemen bij de ruïne van Brederode. Dit zijn de overblijfselen van Kasteel Brederode dat werd gebouwd in 1318. Vanaf 1 maart tot 1 november is het mogelijk om deze ruïne te bezoeken. Er worden hier regelmatig leuke tentoonstellingen en evenementen gehouden.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

  Reviews van Spaarndam

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden