Someren

Someren
Route.nl

Someren

Rondom Someren is het heerlijk fietsen door de bossen en oude buurtschappen. Je vindt er een weldadige rust, maar ook veel cultuurhistorie.

De Keijepoal
Den Evert is de eerste bezienswaardigheid op je route. Deze voormalige banmolen van de Abdij van Postel stamt oorspronkelijk uit 1543. In 1978 is de molen verplaatst naar zijn huidige locatie. Aan de Kerkendijk in Someren-Heide kun je de Keijepoal bewonderen: een hoge zeventiende-eeuwse grenspaal tussen Staats-Brabant en het Spaanse Opper-Gelre. In het Weerterbos vind je nog een herinnering uit deze periode: een monument voor de grenskerk die hier van 1650 tot 1712 stond.

Strabrechtse Heide
In het bos van De Pan kom je langs een voormalige boerderij en herberg uit 1831. Hier is een monument geplaatst ter gedachtenis aan de bemanning van een in 1943 neergestorte Engelse bommenwerper. In Sterksel kun je het Peter van den Brakencentrum bezoeken, een museum voor figuratieve Brabantse schilderkunst uit de twintigste eeuw. Op de Strabrechtse Heide zie je hoe grote delen van Noord-Brabant er vroeger bij lagen. De route eindigt bij Boscafé De Soete Inval.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

    Reviews van Someren

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden