Sneekermeer

Súdwest Fryslân

Vogelliefhebbers opgelet: verrekijker mee, want aan de Friese meren kun je heel wat soorten spotten! Ook voor andere natuurliefhebbers is dit een prachtige route. Leuke plaatsjes, bootjes op het water, een fijn terras: een heerlijk vakantiedagje!

Vogels spotten
De route gaat van start bij fietsenwinkel Profile Rodenburg in Sneek. Via kleine dorpjes rijd je naar de Langweerderwielen, waar je vele plezierjachtjes of skûtsjes kunt zien. Aan de oevers rij je langs wuivende rietkragen. In de weilanden en op het water zijn tal van vogels te spotten, zoals grutto’s en kieviten. In Goingarijp kun je het kerkgebouw uit 1770 bewonderen. In de klokkenstoel die ernaast staat, hangt een klok uit 1527.

Sneekermeer
Aan het Sneekermeer zijn nog meer vogels te zien. Gele kwikstaart en zomertaling bouwen hier graag hun nest en ook rietvogels als de blauwborst, rietzanger, kleine karekiet en roerdomp zijn er in hun element. Misschien zie je ook wel een van de reeën, hermelijnen, bunzingen en wezels. Terherne, even verderop, is waar de kinderboekenserie De Kameleon zich af speelde.

Adres

Route.nl

Súdwest Fryslân

Uitjes in de buurt

Reviews van Sneekermeer

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.