Sneekermeer

Joure

Genieten van de rust en de ruimte van de Friese veenpolders of juist jezelf onderdompelen in de gezelligheid van Friese plaatsjes? Op deze route langs het Sneekermeer kan het allebei!

Molens
De oever aan de oostkant van het meer de Langweerderwielen vormt het opstappunt van deze route. Vanuit hier zet je koers naar de Vlecke Joure. Een Vlecke is de oude naam voor een plaats zonder stadsrechten die te groot is om een dorp te zijn. Allerlei monumenten herinneren aan het rijke ambachtsverleden van Joure. Vervolgens fiets je langs het Sneekermeer naar Akkrum. Je komt langs de Mellemolen, een poldermolen uit 1849, en de Deelsmolen uit 1859.

Sneekermeer
Het Sneekermeer ontstond in de middeleeuwen door de ontginning van veen. Het meer bestaat uit één groot meer en drie kleinere meertjes die in elkaar overlopen. Rondom vind je mooie natuurgebieden met weidse polders, die in het voorjaar geliefd zijn bij broedvogels als grutto, kievit en gele kwikstaart. In de koudere maanden vind je hier vooral smienten en ganzen. De route leidt ook langs Drijfveer & Tusken de Marren, waar je smult van een belegd broodje, tosti of pizza.

Adres

Route.nl

Joure

Uitjes in de buurt

Reviews van Sneekermeer

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.