Skyline Rotterdam

Rotterdam

Wie vanaf de Van Brienenoordbrug over Rotterdam uitkijkt, ziet de mooiste skyline van Nederland. Maar ook als je door de stad fietst, kun je veel architectonische hoogstandjes ontdekken. En fraaie stadsnatuur.

Kop van Zuid
De route leidt je natuurlijk langs de Maasoevers, maar ook door het prachtige deel van Delfshaven dat beschermde stadsgezicht geniet, onder meer vanwege de historische panden. Op de Kop van Zuid zie je onder meer het industriële erfgoed van de Cruise Terminal, van 1873 tot midden 1970 vertrokken vanaf hier duizenden passagiers naar Amerika. Ook de Rotterdam uit 2013 van architect Rem Koolhaas is een blikvanger. Dit duurzame gebouw bestaat uit drie dicht naast elkaar geplaatste torens van bijna 150 meter hoog.

Kralingse Bos
Rotterdam is meer dan alleen fraaie gebouwen. Je rijdt door Het Park waar je de Euromast ziet staan. Het Kralingse Bos werd in 1928 aangeplant. De eiken werden in de hongerwinter massaal gekapt worden om kachels te stoken. Pas in 1953 wordt het herstelde bos, een heerlijke groene oase, officieel geopend. De route eindigt bij een van de bekendste architectonische hoogstandjes: de wereldberoemde Kubuswoningen waarin sinds 2009 StayOkay Rotterdam is gevestigd.

Unieke oude stadsmolens
Aan de Kralingse Plas, die is ontstaan door turfwinning, zie je de enige twee snuifmolens in Nederland: molens waar tabaksbladeren worden gemalen om snuiftabak te produceren. De Ster dateert 1866 en is gebouwd op de fundering van een korenmolen die in 1865 afbrandde. Ook De Ster viel in 1962 ten prooi aan vlammen, in 1969 werd hij herbouwd. Vlakbij De Ster staat De Lelie, een molen die van 1740 tot 1840 in de wijk Kralingen stond. Sinds 1840 staat hij op zijn huidige locatie. Behalve snuiftabak worden in beide molens ook nog steeds specerijen gemalen. In Delfshaven kom je langs de romp van Het Vertrouwen, een voormalige moutmolen uit 1853.

Adres

Route.nl

Rotterdam

Uitjes in de buurt

Reviews van Skyline Rotterdam

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.