Schouwen-Duiveland

Zierikzee
Route.nl

Zierikzee

Op Schouwen-Duiveland geniet je van Zeeuwse vergezichten en cultuurhistorie. Je fietst er door weidse polders en langs de oevers van het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Ideaal om even uit te waaien.

Oosterschelde
Ooit bestond Schouwen-Duiveland uit de eilandjes Schouwen, Duiveland, Dreischor en Bommenede. Dankzij de natuur en de mens zijn ze aan elkaar gegroeid. In de open polders geniet je van de stilte en de vogels of hazen die zich in de weilanden ophouden. Aan de oevers van de Oosterschelde kun je even alle tijd nemen voor een picknick. Of gewoon lekker over het water uitkijken, een mooi moment om je hoofd even leeg te maken.

Vestingstad Zierikzee
De route eindigt in Zierikzee. Een gezellig, maar zeker ook mooi stadje. Sinds 1971 geniet Zierikzee beschermd stadsgezicht. Er staan maar liefst 568 monumenten, dus trek veel tijd uit om hier de unieke historische sfeer te proeven. Het bekendste gebouw is de Sint-Lievensmonstertoren uit 1506, hij lijkt sprekend op de Sint-Romboutstoren die in Mechelen staat.

Zeeuwse molens

Tijdens je route zie je verschillende karakteristieke kerken en herenhuizen. Ook kom je langs een drietal Zeeuwse korenmolens. De Korenbloem dateert uit 1873. De Lelie is een opvallend witte molen uit 1868 die bij Elkerzee het landschap siert. ’t Hert is de oudste molen aan je route, hij is in 1748 gebouwd. Boven op deze molen staat een windwijzer in de vorm van een hert.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Schouwen-Duiveland

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden