Schouwen-Duiveland

Bruinisse
Route.nl

Bruinisse

Vanuit Bruinisse fiets je zo de weidse polders op Schouwen-Duiveland in. Behalve rust en ruimte vind je hier ook bezienswaardige dorpjes met een lange historie.

Watersnoodramp
Vanuit Hotel Bru in Bruinisse rij je zo de polder van Schouwen-Duiveland in. Over een autoluwe weg rij je hier tussen de landbouwgronden. Even lekker uitwaaien en onthaasten! Aan de Oosterschelde kun je Museum Watersnood 1953 bezoeken. Dit museum is gevestigd in de vier caissons die het laatste gat in de dijk bij Ouwerkerk sloten. Vanaf de dijk heb je even later een prachtig uitzicht over het water.

Grevelingenmeer
Aan de oude Ring van Ouwerkerk zie je fraaie monumenten. Ook in het naburige Oosterland passeer je enkele bezienswaardigheden, zoals de Judocus-kerk uit 1400. Sinds het koor in 1612 afbrandde, staat de toren los van de kerk. Verderop staat de Oosterlandse Molen, een korenmolen uit 1752. Midden in de polder rij je langs Steenzwaan, een voormalige rivierstroom. Ook kom je langs de jachthaven van Bruinisse, je kijkt hier uit over het Grevelingenmeer.

Na de tocht kun je bij restaurant Petit kitchen & bar even bijkomen onder het genot van een hapje en drankje.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Schouwen-Duiveland

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden