Schoorlse Duinen

Schoorl
Route.nl

Schoorl

Weg van de gebaande paden in een van de mooiste duingebieden in Europa vind je deze fietsroute van bijna 20 kilometer. In de Schoorlse Duinen, het breedste duingebied van Nederland met de hoogste duintoppen van het land. Deze route kun je goed fietsen met een mountainbike.

Startpunt: Schoorl
Fietsenwinkel Schoorl is een ideaal startpunt voor je ontdekking van het mooie duingebied en de regio rond de West-Friese omringdijk. Hier ben je aan het juiste adres voor fietsreparatie, fietsonderhoud, een fiets huren en een fiets kopen. Of je nu een standaard fiets, mountainbike of elektrische fiets hebt. De route start dus bij Fietsenwinkel Schoorl aan de Laanweg. Vlak achter het bezoekerscentrum fiets je het duingebied in.

Fietsen door de duinen
De Schoorlse Duinen is het breedste duingebied van Nederland, in de kop van Noord-Holland. De duinen van Schoorl zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden in dit gebied, hier kom je echt helemaal tot rust. In juni en juli staan duizenden dennenorchissen in bloei, in augustus zorgen bloeiende heideplanten voor een prachtige paarse gloed.

Afwisselende natuur
De Schoorlse Duinen zijn in alle seizoenen even prachtig. In de winter, als de rijp op de takken ligt, is het er betoverend stil. In de lente laten de vele vogels van zich horen. Denk bijvoorbeeld aan de groene specht en de zeer zeldzame nachtzwaluw. In juni en juli staan tienduizenden dennenorchissen in bloei: een tapijt van kleine witte orchideeën. In augustus kleurt de heide prachtig paars. En in de herfst groeien er ruim 800 soorten paddenstoelen.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

    Reviews van Schoorlse Duinen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.