Schokland

Emmeloord

Nog geen honderd jaar geleden golfde en beukte de woelige Zuiderzee op de kusten van Friesland en Overijssel. Een deel van de voormalige zeebodem is nu bedekt met nieuw land: de Noordoostpolder. Ontdek dit fietsparadijsje!

Museum Schokland
Schokland was eeuwenlang een eiland in de Zuiderzee. Door de drooglegging verdween in 1942 het water rondom het eiland en ontstond een uniek stukje Nederland. UNESCO heeft dit gebied dan ook aangewezen als werelderfgoed. Je rijdt hier onder meer door het in de jaren veertig aangeplante Schokkerbos. In het Schokland Museum leer je meer over de geschiedenis van Schokland.

Kuinderbos
Het Kuinderbos is het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder. Het werd aangelegd op een plaats waar de voormalige zeebodem niet geschikt bleek voor landbouw. Kijk als je hier afstapt voor een pauze even naar de grond: tussen de bomen zijn nog steeds schelpresten te vinden. Bij Tuincafé Intratuin Emmeloord geniet je voor én na je fietstocht van een koffie met iets lekkers of een heerlijke lunch.

Wil je vanuit Tuincafé Intratuin Emmeloord nog een mooie fietstocht over de Noordoostpolder maken? Rij dan ook route 448330.

Adres

Route.nl

Emmeloord

Uitjes in de buurt

Reviews van Schokland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.