Schinveldse Bossen

Sittard
Route.nl

Sittard

Maak eens een tochtje door de natuur in het grensgebied van Sittard, Brunssum en Duitsland. Je komt o.a. door de Brunssummerheide en de Schinveldse Bossen, het grootste aaneengesloten bosgebied van Zuid-Limburg.

Grenspad
Je passeert de Stadbroekermolen, een watermolen die oorspronkelijk uit 1582 stamt. Je steekt de grens met Duitsland over, waarna je door het loofbos van het Tüdderner Fenn rijdt. Terwijl je verderop precies op de grens fietst, kijk je links uit op het dal van de Roode Beek en rechts op het moerasland van het Leiffender Ven. Pas op voor de grenspaaltjes!

Kasteel Doenrade
Wederom over de grens fiets je door de Schinveldse Bossen. Het Schutterspark werd tussen 1920 en 1940 ingericht. Het park ligt deels op de helling van een heuvel en deels in het dal van de Roode Beek. Even later rij je over de glooiende Brunssummerheide. Wat een mooie natuurgebieden vind je in deze regio! Je passeert Kasteel Amstenrade, bij het zestiende-eeuwse Kasteel Doenrade kun je heerlijk eten, voordat je door de heuvels terug naar Sittard rijdt.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

    Reviews van Schinveldse Bossen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.