Schepen spotten

Maassluis

Een heerlijke route langs mooie dorpen en recreatieplassen in de vogelrijke polder van het Westland. Vanaf de dijk langs de Nieuwe Waterweg heb je prachtige vergezichten over het water, de haven en het Westland.

Eeuwenoude plaatsjes
Je route gaat van start bij Monsieur Paul, een brasserie in het historische stadshart van Maassluis. In het middeleeuwse Maassluis zie je de Wippersmolen, een poldermolen uit 1726. Je fietst al meteen weer een mooi plaatsje in: het eeuwenoude pittoreske ontginningsdorpje Maasland. Hier kun je enkele fraaie gebouwen bewonderen, zoals de oorspronkelijk uit de veertiende eeuw stammende Oude Kerk. Ook Museum de Schilpen is een plaatje: het is een tachtig jaar oud kruidenierswinkeltje in originele staat.

Recreatieplassen
Door de polders fiets je naar Schipluiden, een leuk dorp met mooie panden. De Dorpskerk dateert uit de zeventiende eeuw. Even later rij je langs de Wollebrand, dat deels als recreatieplas in gebruik is maar ook dient als natuurlijke waterberging. Net als het Kraaiennest is het een rustig natuur- en recreatiegebied. Langs de Nieuwe Waterweg rijd je terug naar Maassluis. Deze verbinding tussen de haven van Rotterdam en de Noordzee werd in 1872 aangelegd. Wat een schepen zie je hier!

Adres

Route.nl

Maassluis

Uitjes in de buurt

Reviews van Schepen spotten

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.