Schaagbachtal

Posterholt
Route.nl

Posterholt

Deze route neemt je aan beide zijden van de grens mee door de prachtige natuur van Grenspark Maas-Schwalm-Nette. Dat wordt een dag lang genieten van rust, natuurschoon en mooie gezellige dorpjes.

De Roer
De Vlodroppermolen is een echte bezienswaardigheid. Deze watermolen dateert uit 1875 en staat bij de plek waar de Rothenbach in de Roer uitmondt. Je rijdt langs de Effelder Waldsee, een mooi meertje. Vanuit het pittoreske Effeld rij je natuurgebied Helpensteiner Bachtal, Oberes Schaagbachtal en Petersholz door. Dit gebied is net zo uitgestrekt en afwisselend als de naam doet vermoeden.

Munningsbos
Vervolgens rij je een flink stuk door het Duitse Roerdal. Het is hier heerlijk rustig fietsen langs de natuurrijke oevers. Je hebt er mooie uitzichten over de weilanden en het kabbelende water. Via het leuke Heinsberg rij je terug naar de Nederlandse grens. In het Annendaalsbos fiets je vooral tussen geurige naaldbomen. Het bijna aangrenzende Munningsbos is een voormalig landgoedbos, hier groeien naaldbomen, eiken en elzen. Wat een mooie regio!

Bezoek de website >>

Route in Limburg

    Reviews van Schaagbachtal

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.