Sallandse Heuvelrug

Markelo
Route.nl

Markelo

Op deze route maak je kennis met twee kanten van Overijssel. Je maakt namelijk kennis met het typische Twentse coulisselandschap rondom Markelo, maar je maakt ook een tochtje over de Sallandse Heuvelrug met haar glooiende heidevelden en bossen. Tijd om op verkenning te gaan!


Op naar de Holterberg
Aan het begin van deze route zet je vanuit Markelo koers naar het Nationale Park De Sallandse Heuvelrug. Dit is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van heel Overijssel. Fiets hier door de afwisselende landschappen en geniet van de uitzichten vanaf de hoger gelegen delen van het Nationale Park. Ten noorden van Holten vind je de Holterberg met heidevelden en naaldbossen. Dit is een van de weinige plekken waar korhoenders voorkomen in Nederland. Werk jezelf lekker in het zweet en bedwing dit heuvelachtig gebied op weg naar Holten. Dan mag je daarna even uitpuffen terwijl je uitkijkt over de weide omgeving.


’t Wapen van Markelo
Vanuit Holten fiets je verder in de richting van Markelo. Je start- en eindigt je fietstocht bij Grand Café Restaurant ’t Wapen van Markelo. Hier ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een lekkere maaltijd of een verfrissend drankje. Vanuit hier kun je ook route 656780 en route 656799 volgen.


Mooie plekjes in Markelo
Blijf daarna nog even plakken in Markelo en maak kennis met de historie van dit dorp. Je vindt hier onder andere een gerestaureerde korenmolen uit het begin van de 19e eeuw en een eindje buiten het dorp vind je twee kastelen die de moeite waard zijn om te bekijken. Er valt kortom genoeg te zien, ook na je tochtje.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

    Reviews van Sallandse Heuvelrug

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.