Sallandse Heuvelrug

Haarle

Van veraf is de ‘pukkel’ in het Overijsselse landschap goed te zien: de Sallandse Heuvelrug is een niet te missen stuwwal van rond de 70 meter hoog. Het landschap op deze droge zandrug is wat betreft flora en fauna zo anders dan ‘beneden’ dat je je bijna in een ander land waant.

Heerlijke uitzichten
De start van deze fietsroute is Camping De Heidebloem Recreatie in Haarle. Op deze kleinschalige camping kom je voor je rust en voor de prachtige natuur. Op de fiets ben je in een paar minuten aan de voet van de heuvelrug. Dan begint het beklimmen van de Haarlerberg en de Noetselerberg. Je uitzicht over heidevelden is eindeloos. In het zuidelijk deel van het park vind je naaldbossen en heel typerend voor dit gebied: jeneverbes en vossenbes.

Holterberg
Het gezellige en toeristische Holten ligt aan de voet van de befaamde Holterberg. Hier vind je een leuke afstapper: Grand Café De Biester, in een mooie oude boerderij uit 1912. Op de terugweg kom je net onder Haalre langs het witte ‘Palthekasteeltje’ met zijn karakteristieke vierkante toren, bovenop de Sprengenberg. Dit was het vakantiehuis en jachtverblijf voor de familie Palthe, eigenaren van de gelijknamige textielfabriek. Het bijbehorende badhuisje wordt door de inwoners van Haalre het ‘heksenhuisje’ genoemd!

Adres

Route.nl

Haarle

Uitjes in de buurt

Reviews van Sallandse Heuvelrug

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.