Salland

Haarle

In Salland wacht je een afwisselende fietstocht door een mozaïek van beekjes, bospercelen, weilanden en akkerlanden. In zo’n prachtig landschap is het niet moeilijk kilometers te maken.

Raalte
Na een koffie met iets lekkers bij Eetcafé De Droadnagel stap je vol goede moed op het zadel. In het rustige Sallandse land rij je de benen los, terwijl je langs akkers en weilanden fietst. Al snel bereik je het charmante Raalte. Verderop passeer je de rooms-katholieke basiliek uit 1892. Ook zie je hier de zestiende-eeuwse Plaskerk.

Luttenberg
Rondom Heino zie je enkele fraaie landhuizen. In het centrum zie je de middeleeuwse Nicolaaskerk. Ook staat hier de Leugenpomp. Volgens een oude legende geeft de pomp alleen water aan mensen met een zuiver geweten. In Luttenberg ben je welkom bij Café-Brasserie De Schoenmaker. Geniet op je gemak van een lekkere maaltijd, voordat je het Sallandse buitengebied weer in rijdt. Het is hier zo onbekommerd fietsen dat je je soms afvraagt of het landschap speciaal voor fietsers is aangelegd.

Adres

Route.nl

Haarle

Uitjes in de buurt

Reviews van Salland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.