Saeftinghe

Hulst
Route.nl

Hulst

Het klinkt prachtig: het Verdronken Land van Saeftinghe. En het is ook een mooi gebied, waar tal van vogels voorkomen. Samen met vestingstad Hulst een heerlijke route vol ontdekkingen!

Vestingstad Hulst
Je gaat van start bij Boerderijwinkel Schout, waar je wat lekker vers fruit in kunt slaan voor onderweg. Van buiten de stad zie je nog de oude wallen uit de tijd dat Hulst een vesting vormde. De oude kern geniet beschermd stadsgezicht. Streekmuseum de Vier Ambachten bevindt zich in een voormalige toevluchtshuis voor monniken, het gebouw stamt oorspronkelijk uit de zestiende eeuw. Het stadhuis aan de Grote Markt is een gotisch juweeltje uit 1534.

Verdronken Land
Je fietst langs de Vlaamse Kreek, dat beroemd is vanwege het orchideeëngrasland. ’s Winters zie je hier altijd eenden en ganzen. Verderop fiets je langs het Verdronken Land van Saeftinghe, het grootste brakwaterschor van Europa. Vanuit het bezoekerscentrum bij Emmadorp worden excursies door dit unieke natuurgebied georganiseerd. In Lamswaarde zie je de Sint-Cornelius, een kerk uit 1873. Door de polders rij je terug naar Hulst: in dit buitengebied kun je volop genieten van rust en ruimte!

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Saeftinghe

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden