Ruurlo

Ruurlo

Het coulisselandschap in de Achterhoek leent zich prima voor een heerlijk dagje fietsen. Je vindt er rust en ruimte, maar ook volop bezienswaardigheden en leuke plaatsjes als Vorden en Ruurlo.

Achtkastelendorp
Na een comfortabele nacht op Buitengoed ’t Sikkeler ben je helemaal opgefrist voor een dagje fietsen. Stap op het zadel en ervaar zelf waarom het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek zo’n ideaal fietsgebied is. Na een tijdje passeer je Ons Belang, een rietgedekte korenmolen uit 1890. Vervolgens fiets je een stukje door Vorden, het pittoreske achtkastelendorp. Door de bossen van het Grote Veld rij je naar Almen, nog zo’n mooi authentiek plaatsje.

Kasteel Ruurlo
Door het mooie buitengebied van Zutphen rij je terug naar Vorden. Je kunt hier o.a. de dorpskerk bewonderen, hij stamt nog uit de dertiende eeuw. Daarna rij je de bossen weer in. Geniet van de stilte, terwijl je tussen de geurige naaldbomen rijdt. Ruurlo is het volgende leuke stadje aan je route. In het centrum tref je een gezellige en historische sfeer aan. Kasteel Ruurlo dateert nog uit 1326. Sinds 2017 is hier Museum MORE gevestigd.

Adres

Route.nl

Ruurlo

Uitjes in de buurt

Vilsteren
BeerzeBeerze
Edam
MarkenMarken
Zuidschermer
De RijpDe Rijp
Scherpenisse
TholenTholen
Nijverdal
HeuvelrugHeuvelrug
Utrechtse Heuvelrug
AmerongenAmerongen
Wapenveld
IJsselvalleiIJsselvallei

Reviews van Ruurlo

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.