Ruiten Aa

Ter Apel
Route.nl

Ter Apel

Ja, Groningen staat vooral bekend om zijn ongekend mooie weidsheid. Maar in deze provincie vind je ook prachtige bossen. Zoals bij Ter Apel en Sellingen.


Ter Apel
De route begint bij Paviljoen Jachthaven de Runde. Op het terras heb je hier een mooi uitzicht op de haven, terwijl je geniet van je drankje en hapje. Rondom Ter Apel fiets je door bossen die al rond 800 zijn aangeplant! Ook tref je hier nog meer bijzondere cultuurhistorie aan, namelijk het befaamde middeleeuwse kruisherenklooster uit 1465, een gebouw dat tot de Top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten behoort.


Sellingerbossen
Sellingen is een mooi middeleeuws esdorp. Je ziet er o.a. de dorpskerk uit 1300. Verderop kun je bij Vakantiepark De Barkhoorn afstappen voor een terrasje. Geniet even van een koffie of lekkere maaltijd, voordat je de Sellingerbossen in fietst. Je vindt hier een heerlijke rust, maar ook het Theater van de Natuur, een uniek kunstwerk. Terug naar Ter Apel fiets je door een mozaïek van graslanden, beekjes en bosjes. Wat een prachtige fietsregio!

Bezoek de website >>

Route in Groningen

  Reviews van Ruiten Aa

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden