Route Bianca

Arnhem

Het gebied tussen Arnhem en Apeldoorn is prachtig om doorheen te fietsen. Het barst er van het natuurschoon met twee natuurgebieden: Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Niet gek dus dat er gekozen is voor dit gebied voor drie etappes van de Giro d’Italia 2016. Laat je meenemen over delen van deze etappes en haal de wielrenner in jezelf naar boven.


Nationaal Park De Hoge Veluwe
Op het eerste gedeelte van deze 120 kilometer lange route fiets je dwars door Nationaal Park De Hoge Veluwe richting Apeldoorn. Oorspronkelijk bestond dit nationaal park uit uitgestrekte bossen, maar door houtkap en begrazing zijn die bossen langzaam veranderd in grote heidevelden met hier en daar een ven en stuifzandgebieden. Hier kun je lekker tot rust komen om vervolgens het gezellige centrum van Apeldoorn in te fietsen.


Uitpuffen in Arnhem
Langs de rand van Nationaal Park Veluwezoom fiets je weer terug in de richting van Arnhem. Je maakt een uitstapje naar Nijmegen om uiteindelijk te eindigen aan de rand van Arnhem. Het start- en eindpunt van de route ligt bij het Van der Valk Hotel Arnhem. Hier kun je terecht voor een kopje koffie in de morgen of strijk neer in het restaurant aan het einde van de dag om je energievoorraad aan te vullen met een lekkere maaltijd.

Adres

Route.nl

Arnhem

Uitjes in de buurt

Reviews van Route Bianca

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.