Rondom Otterlo

Otterlo
Route.nl

Otterlo

Deze route neemt je mee door het bekendste natuurgebied van Nederland: De Veluwe. Dit prachtige nationale park bestaat uit uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en stuifzandgebieden, verspreid over ongeveer 1000 vierkante kilometer.


Gevarieerde flora en fauna
De gevarieerde natuur in de Hoge Veluwe zorgt ervoor dat er hier veel verschillende dieren en planten voorkomen. Zo leven er wilde zwijnen in dit gebied en je vindt er ook herten en otters. In de bomen en op de heidevelden kun je raven spotten en de zeldzame korhoen komt er ook voor. Er valt kortom genoeg te zien en te beleven op deze route. Het startpunt van de route ligt in Otterlo en vanuit hier maak je een rondje door een deel van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. In Otterlo vind je VVV Otterlo, waar je terecht kunt voor meer informatie over de omgeving en bijzondere bezienswaardigheden.


Grand Café Hotel Kruller
Het start- en eindpunt van de route wordt gevormd door het moderne Grand Café Hotel Kruller. Hier kun je genieten van een heerlijk driegangendiner aan het einde van je tocht of gezellig borrelen. Boek een overnachting in het comfortabele hotel en probeer de dag erna route 116021 als je er een gezellig weekendje weg van wilt maken.


Wijnhoeve De Veluwe
Een stukje buiten Otterlo fiets je langs Wijnhoeve De Veluwe. Deze biologische wijngaard werd opgestart in 2003 met het planten van 500 druivenstokken. Tegenwoordig is de wijngaard anderhalve hectare groot. Er wordt hier zowel witte als rode wijn gemaakt van de druivenrassen Regent, Salome, Rondo, Seyval-Blanc, Johanniter en Solares. Neem een kijkje bij deze wijngaard en waan je even in buitenlandse sferen.

Bezoek de website >>

Route Otterlo

  Reviews van Rondom Otterlo

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt