Roermond

Roermond
Route.nl

Roermond

In Midden-Limburg gaat je fietshart vanzelf sneller kloppen. Deze route neemt je mee door fraaie natuurgebiedjes als het Munningsbos en de Melickse Heide. Ook rij je door enkele oude kerkdorpjes en het historische centrum van het gezellige Roermond.

Gezellig Roermond
Aan de Maas rij je kilometers langs de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Aan de ene kant zie je de masten van vele plezierbootjes, aan de andere kant Roermond. Uiteraard rij je ook een stukje door het historische deel van dit Limburgse pareltje. Aan de Markt zie je bijvoorbeeld het iconische stadhuis dat oorspronkelijk uit 1700 stamt. Fraai is ook de Sint-Christoffelkathedraal uit 1410. Vanaf de Roerkade steek je de rivier over via de Stenen Brug uit 1771.

Sint-Dionysiuskerk
Ook in de kerkdorpjes valt volop te zien. Net ten zuiden van Boukoul kom je langs Zuidewijk Spick, een kasteelboerderij uit de zeventiende eeuw. Een deel van Asselt is beschermd dorpsgezicht. Je ziet er prachtige negentiende-eeuwse hoeves en de op een kerkheuvel gelegen Sint-Dionysiuskerk waarvan de toren nog uit 1515 dateert. Bij Boerderijterras en Camping het Spikkerdal smul je van een verse vlaai met koffie of een gerechtje van de kleine kaart.

Wil je ook eens door Nationaal Park de Meinweg fietsen? Rij dan ook route 372887.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

    Reviews van Roermond

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.