Richting Knokke

Blankenberge
Route.nl

Blankenberge

Uitvalsbasis voor je fietstochtjes is Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder, In Knokke kun je al snel een terrasje pikken. Valt het weer even tegen dan kun je hier ook heel aardig shoppen. In Knokke zijn alle grote merken te vinden zijn maar ook veel chique boetiekjes. Echt shop til you drop, want de winkels zijn alle dagen van de week open. Neem wel je creditcard mee, want goedkoop is het niet. Is je budget niet helemaal toereikend, ga dan heerlijk mensen kijken – je zou haast vergeten dat je hier in een badplaats bent, met al die opgetutte dames!

 

Vervolgens rijd je over een mooie landelijke route naar het oude vestingstadje Sluis, dat ontstond toen natuurgebied het Zwin begon te verzanden. Daardoor werd de rechtstreekse verbinding met handelsstad Brugge geblokkeerd en kreeg Sluis de kans op verder op te bloeien. Sluis werd de belangrijkste voorhaven van Brugge en door de strategische ligging werd de stad, die in 1290 stadsrechten kreeg, in 1392 een vestingstad. Driehonderd jaar, en vele veldslagen verder, werd Sluis van minder groot belang, maar geen enkele veldslag was zo verwoestend als het geallieerde bombardement op 11 oktober 1944, dat Sluis reduceerde tot een rokende puinhoop waarin 61 inwoners de dood vonden. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad herbouwd, in traditionalistische stijl. De omwalling is intact gebleven en het kleine gezellige, historische centrum werd in ere hersteld. Vlaak voor je startpunt en op een steenworp van de Vlaamse kust ligt Lissewege. Hier moet je echt nog een keertje afstappen. Lissewege wordt ook wel het witte dorp genoemd, want de huisjes in het oude dorpscentrum zijn sinds eeuwen wit geschilderd. De imposante 13de eeuwse kerk O.-L.-Vrouw bezoeking torent hoog boven de polders en is op zich al een reden om het dorp te bezoeken. De oude huizen langs het pittoreske oude Vaartje zijn getuigen van lang geleden.

 

In het Bezoekerscentrum ‘De oude pastorie’ houden meer dan 120 heiligen de wacht in hun eigen museum. En net buiten het dorpscentrum staat de grootste middeleeuwse opslagschuur van Europa in de voormalige cisterciënzerabdij Ter Doest. Als extraatje krijgt de bezoeker er tijdens de zomermaanden in Lissewege nog een gratis openluchttentoonstelling boven op.

Bezoek de website >>

Route in het buitenland

  Reviews van Richting Knokke

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt