Rhenen

Rhenen
Route.nl

Rhenen

Rondom Rhenen maak je een prachtige fietstocht met veel afwisseling. Je rijdt door de Gelderse Vallei, de bossen op de Utrechtse Heuvelrug en langs de Nederrijn. Onderweg kom je langs enkele bezienswaardigheden.

Kasteel Heimerstein
Als je de Grebbeberg afrijdt, kom je al snel langs Kasteel Heimerstein. Oorspronkelijk dateert het kasteel uit de veertiende eeuw. Het werd tijdens de Slag om de Grebbeberg in 1940 compleet vernietigd. In 1946 is het kasteel weer opgebouwd, zij het niet in oude stijl. Langs het Valleikanaal rij je de Gelderse Vallei in. Dit gebied is al in de middeleeuwen ontgonnen: je ziet er lange rechte wegen en uitgestrekte weilanden. Het is hier heerlijk rustig fietsen.

Utrechtse Heuvelrug
Net voorbij Veenendaal, een voormalige veenkolonie, rij je de glooiende Utrechtse Heuvelrug op. In de uitgestrekte bossen groeien loof- en naaldbomen door elkaar. Je rijdt hier door een oase van rust die alleen door kwetterende vogels of lachende spechten verstoord wordt. Even later rij je juist door het weidse landschap langs de oever van de Nederrijn. Wat een mooi contrast met de bossen. De route eindigt bij 't Paviljoen Rhenen (Bar/Lounge, Restaurant & Hotel).

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

    Reviews van Rhenen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.