Reuver

Reuver
Route.nl

Reuver

Het gebied tussen de Maas en de Duitse grens in Noord-Limburg is heerlijk rustig en groen. Je vindt er uitgestrekte bossen zoals het Duitse Brachter Wald die overgaan in de Gemeentebossen van Swalmen, maar er liggen hier ook gezellige dorpjes. Hoog tijd om deze mooie omgeving met de fiets te verkennen.

Het Brachter Wald
De fietstocht start in Reuver bij De Witte Stein. Je kunt hier voordat je aan de fietstocht begint, een heerlijke kop koffie drinken of als je klaar bent met fietsen genieten van een diner. Vanuit hier fiets je naar de grens met Duitsland en je volgt een tijdje de rand van het Brachter Wald. Tot 1996 fungeerde dit gebied als opslagplaats voor munitie van de Britse strijdkrachten. Pas sinds kort is het gebied weer toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Deze rustige bossen gaan over in het Diergardtscher Wald en de Gemeentebossen Swalmen.

Historisch cultuurdorp Beesel
Als je de bossen achter je hebt gelaten, kom je uit bij het dorpje Swalmen. Vervolgens fiets je door naar het Historisch cultuurdorp Beesel. Beesel is een karakteristiek kerkdorp met monumentale panden, een gezellig marktplein, omgeven door groen en gelegen aan de Maas. Je proeft in dit dorp de eeuwenoude tradities, de gastvrijheid van de bevolking en het sterke gemeenschapsgevoel.

Wijngaard Hoeve Roozendaal
Via Beesel volg je de contouren van de Maas richting Reuver. Je komt langs Wijngaard Hoeve Roozendaal. Hoeve Roozendael ligt op het gelijknamige landgoed ten zuidwesten van Reuver. Het ligt in een rustige omgeving te midden van tuinen, bossen en wijngaarden. Via Reuver kom je weer aan bij het eindpunt van de route: De Witte Stein.

Bezoek de website >>

Rondje Reuver en Swalmen

  Reviews van Reuver

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden