Reggedal

Almelo

Almelo is een bruisende stad volop cultuurhistorie. Ideaal om per fiets te ontdekken. In het buitengebied rij je door het Reggedal en het Wierdense Veld.

Almelo
De route start bij Profile Smit, een fietsspeciaalzaak met goede klantenservice en jarenlange ervaring. Vanuit hier fiets je naar het oude centrum van textielstad Almelo. Je kunt hier veel oude panden bewonderen, zoals de villa’s van voormalige textielbaronnen. De Grote Kerk dateert oorspronkelijk uit 1493 en is daarmee het oudste stukje gebouw in Almelo. Verderop kom je door het aangrenzende Wierden, een mooi en gezellig dorp.

Wierdense Veld
Op het Wierdense Veld tref je heidevelden en hoogveen aan. En een haast on-Nederlandse stilte. Pak even een bankje om van dit bijzondere gebied te genieten. Wellicht zie je de schaapskudde voorbijkomen die hier graast. Vervolgens rij je een stukje door het Notterveld, een coulisselandschap van akkers, weilanden en bos. Ook in het Reggedal overheerst het natuurschoon. Bij Koffieschenkerij De Piet pak je een terrasje, voordat je door het groene buitengebied weer naar Profile Smit rijdt.

Adres

Route.nl

Almelo

Uitjes in de buurt

Reviews van Reggedal

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.