Raalte

Haarle
Route.nl

Haarle

Met deze flinke route verken je het laaggelegen gedeelte van Salland. Het landschap wisselt tussen boerenland, natuurgebied en historische landgoederen met oude havenzaten. Van de bewoners van deze streek wordt verteld dat ze bijzonder gastvrij zijn. Ervaar dit zelf, bijvoorbeeld op één van de boerenerven waar streekproducten worden verkocht.

Kijkhut
Je begint bij Camping De Heidebloem Recreatie in Haarle. Het uitzicht vanaf deze camping op de Sprengenberg met het witte Palthekasteeltje is prachtig. Ten zuidoosten van Raalte ligt het natuurgebied het Boetelerveld. Hier vind je het laatste stukje vochtige heide van wat vroeger heel Salland bedekte. Het gebied wordt begraasd door een kudde Schotse Hooglanders. In het gebied liggen verschillende poelen en een grotere waterplas waar je ook een kijkhut vindt om watervogels als de dodaars te spotten.

Havezate Schoonheten
Onder Heeten kun je even afstappen bij het gezellige Restaurant Reimink. Tussen Raalte en Heeten fiets je langs Havezate Schoonheten. Dit prachtige landhuis uit 1600 wordt tot de dag van vandaag bewoond door de familie Bentinck. De familiekleuren blauw en wit zie overal terugkomen op het landgoed: van de luiken van de boerderijen tot aan de duiventil op de akker. Naast de schitterende havezate staan originele koetshuizen en stallen die tegenwoordig in gebruik zijn als woning.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

  Reviews van Raalte

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden