Puntje van Groningen

Uithuizermeeden

Fietsen in de buurt van Uithuizen staat voor rust en ontspanning. De kleinschaligheid van de wierdedorpen waar je doorheen fietst staat in scherp contract met de drukte van de stad Groningen. Je ziet de kerkjes van deze oude dorpjes al van verre boven de huizen uitsteken. Deze nederzettingen zijn op kunstmatig hoger gelegen heuvels gebouwd, zogenaamde wierden, om mensen te beschermen tegen overstromingen en het wassende water.
 

Borg Breedenburg
Het dorpje Warffum is de grootste wierde van Nederland. Er is een interessant openluchtmuseum te vinden waar je het kleinste zaagmolentje van Nederland kunt bewonderen. Verder kun je er prachtige burchten en buitenplaatsen zoals borg Breedenburg bekijken. Deze borg ligt net buiten Warffum en is omringd door een gracht. Het monumentale landhuis werd in 1982 door brand verwoest en is in 1992 weer in de oude glorie hersteld. Poldermolen Goliath staat als een icoon van het Nederlandse landschap tussen de moderne windturbines aan de Eemshaven.
 

Lentemaheerd
Het start- en eindpunt van de route is Lentemaheerd. Hier kun je comfortabel overnachten in een van de zeven fraai ingerichte kamers, maar je kunt er ook ouderwets kamperen. De knusse gezelligheid bij Lentemaheerd zorgt ervoor dat je je al snel thuis zult voelen.

Adres

Route.nl

Uithuizermeeden

Uitjes in de buurt

Reimerswaal
Zuid-BevelandZuid-Beveland
Koudekerke
WalcherenWalcheren
Schouwen-Duiveland
Schouwen-DuivelandrouteSchouwen-Duivelandroute
Werkendam
BiesboschBiesbosch

Reviews van Puntje van Groningen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.