Philipsdam

Oosterland
Route.nl

Oosterland

Zeeland staat bekend om de imposante Deltawerken die hier zijn aangelegd om het land te beschermen tegen het water. Deze route neemt je mee langs twee dammen die deel uitmaken van deze bouwwerken.


Op pad over de Deltawerken
Het startpunt van deze route ligt in Oosterland. Vanuit hier zet je koers naar het Grevelingenmeer en deltawerk Grevelingendam. Onderweg geniet je van de weidsheid van het landschap. Op de dam kun je neerstrijken bij Restaurant PUURR by Rich om te genieten van een hapje en een drankje aan het water. Het Grevelingenmeer was voor de aanleg van de Deltawerken een zeearm van de Noordzee. Tegenwoordig is dit het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Even verderop fiets je over het Deltawerk Philipsdam. Deze dam werd aangelegd tussen 1976 en 1987 om de wateren Krammer en Volkerak af te sluiten van de Oosterschelde.


Museum Watersnood 1953
Vervolgens fiets je verder langs de rand van de Oosterschelde. Breng een bezoekje aan het Museum Watersnood 1953 om meer te weten te komen over de Deltawerken en de watersnoodramp in Zeeland.


De Oosterlandse molen
De tocht neemt je verder mee naar de Oosterlandse molen. Deze molen in Oosterland werd in 1752 gebouwd als vervanger van een standerdmolen. De grondzeiler is uitgerust met twee koppels maalstenen. De molen werd, sinds hij als bedrijf werd opgeheven, door een vrijwillige molenaar in bedrijf gesteld. Die molenaar overleed begin december 2013. Zodra een nieuwe vrijwilliger gevonden is, zal de molen weer gaan draaien.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Philipsdam

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt