Peelstreek

Sevenum
Route.nl

Sevenum

De Peelstreek is een rustig landelijk gebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg. Je maakt hier een afwisselende fietstocht door een mooi landschap van graslanden, bossen en beekdalletjes.

Helenavaart
Net voorbij Grashoek rij je langs enkele natuurgebiedjes die aan de Helenavaart liggen. Het is hier lekker stil, vooral ook omdat het kanaaltje (waar ooit turf over werd afgevoerd) niet meer in gebruik is. In het Brabantse Neerkant fiets je langs het monumentale Sint Vincentiushuis, een voormalig klooster uit 1915. Even later rij je de Neerkantse Bossen in waar je even de frisse geur van naaldbomen kunt opsnuiven.

Meijel
Het Limburgse Meijel heeft vele eeuwen geïsoleerd gelegen tussen moerassen en de Peel. In het karakteristieke dorp kom je een aantal bezienswaardigheden tegen, zoals de markante Sint-Nicolaaskerk. In de twaalfde eeuw stond op deze plaats al een kerk, het huidige in speklagen opgetrokken gebouw dateert uit 1955. Tussen twee oude lindebomen zie je aan de Kerkstraat ook de Sint-Annakapel uit 1768. Na je route kun je weer op krachten komen bij De Turfhoeve.

Vanuit De Turfhoeve kun je ook de routes 137975 en 530030 rijden.

Bezoek de website >>

Route in Limburg

    Reviews van Peelstreek

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.