Pareltjes NOP

Emmeloord

In de Noordoostpolder vind je een fascinerende mix tussen oud en nieuw land. In de weidse polders is het heerlijk rustig fietsen over drooggelegd land. Maar er liggen ook stukken oud land: zoals Urk en Schokland.

Enserkerk
De route start bij Restaurant AanEén. Neem plaats op het gezellige terrasje en doe eerst een kopje koffie, voordat je naar Schokland fietst. Je ziet hier de Enserkerk, een van de oudste gebouwen in de Noordoostpolder. De kerk dateert uit 1834 en verving een houten voorganger uit 1717. Het voormalige Zuiderzee-eiland werd in 1859 op last van Koning Willem III ontruimd. De bewoners leefden er in erbarmelijke omstandigheden. Sinds 1942 wordt het omringd door de Noordoostpolder.

Museum Nagele
Verderop kun je Museum Nagele bezoeken, het is gewijd aan de architectuur. Even later fiets je door Urk. De geschiedenis als eiland in de Zuiderzee leeft voort in de uitdrukking ‘op Urk’. Je fietst door het Urkerbos, een gevarieerd bos dat in de herfst bijzonder rijk is aan paddenstoelen. Vanuit de verte zie je Poldertoren uit 1959 in Emmeloord al staan. Met zijn 65,30 meter is dit een van de hoogste watertorens van Nederland.

Adres

Route.nl

Emmeloord

Uitjes in de buurt

Reviews van Pareltjes NOP

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.