Parels langs de Lek

Vianen
Route.nl

Vianen

Langs de Lek fiets je over autoluwe dijkjes door de polders. Een route waarop je flink wat bezienswaardigheden tegenkomt, zoals de pareltjes Vianen en Ameide.

Pittoresk Vianen
Nadat je bij Zas & Fratsen een koffie hebt gedronken, fiets je door het oude Vianen. Je ziet hier vele eeuwenoude monumenten, zoals het vijftiende-eeuwse stadhuis. Ook de Nederlands Hervormde Kerk is een plaatje. In het buitengebied rij je langs de ongerepte uiterwaarden van de Lek. Even uitwaaien, terwijl je van het natuurschoon geniet. Ameide heeft nog een historische uitstraling, je ziet hier onder meer de vijftiende-eeuwse kerk.

Groene Hart
Verderop fiets je door Nieuwpoort, een vestingstadje dat deel uitmaakt van de Oude Hollandse Waterlinie. Met een pontje steek je de Lek over. Natuurmuseum de Wielewaal is een leuke afstapper. Je leert hier meer over de natuur in het Groene Hart. Je rijdt vele kilometers over de dijk langs de Lek, links kijk je uit over de weidse polders van de Lopikerwaard. In Lopikerkapel zie je nog een mooi wit kerkje uit de vijftiende-eeuw.

Bezoek de website >>

Parels langs de Lek

  Reviews van Parels langs de Lek

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden