Oudenbosch

Oudenbosch
Route.nl

Oudenbosch

Rondom het Brabantse Oudenbosch is het heerlijk fietsen door de Brabantse polder. In het dorp zelf zie je enkele fraaie bezienswaardigheden, zoals een kopie van de Sint-Pietersbasiliek.

Oudenbosch
De route start midden in Oudenbosch. Vanuit dit mooie dorp fiets je de polders met hun wei- en akkerlanden in. De kilometers lijken hier vanzelf te verstrijken, terwijl je geniet van de rust en de oude boerderijen die je her en der lang de weg ziet staan. Aan het Mark-Vlietkanaal kom je langs Gastel Sfeer, een gemoedelijk Brabants bruin café. Je kunt hier een terrasje pakken, voordat je door het buitengebied naar Roosendaal fietst.

Sint-Pietersbasiliek
Net buiten Roosendaal kom je langs de monumentale Heimolen, een korenmolen uit 1844. Verderop kom je langs Breda International Airport, de nieuwe naam voor het kleine Vliegveld Seppe. De Toekomst is een korenmolen uit 1862. Terug in Oudenbosch kom je langs de imposante Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara. Dit gebouw stamt uit 1880, het is een (kleinere) kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

  Reviews van Oudenbosch

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden