Oostvaardersplassen

Biddinghuizen

De Oostvaardersplassen vormen een bijzonder gebied. Nergens in Europa vind je een natuurlijk moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en open plassen dat zo goed behouden is gebleven als hier. Het is een waar paradijs voor veel vogelsoorten, zoals lepelaars, ganzen en zelfs roofvogels. Verder vind je er ook grote grazende kuddes wild zoals edelherten, heckrunderen en Konikpaarden.


Bezoekerscentrum Oostvaardersplassen
Neem ook eens een kijkje bij het Bezoekerscentrum Oostvaardersplassen. Hier kom je meer te weten over de prachtige natuur en de dieren in dit natuurgebied. In de bijbehorende winkel kun je allerlei spulletjes kopen voor onderweg zoals verrekijkers, maar er worden ook hertengeweien verkocht die door de boswachter worden verzameld in de periode dat herten hun geweien verliezen. Je kunt hier ook neerstrijken op het terras met een lekker kopje koffie.


B&B De Kandelaar
Het start- en eindpunt van de route is B&B De Kandelaar. Hier kun je niet alleen gratis je auto parkeren, maar je kunt er ook ontzettend comfortabel overnachten. De verschillende kamers zijn ruim en voorzien van alle gemakken. De Bed & Breakfast is gelegen bij een melkvee- en akkerbouwbedrijf. Zo waan je je even helemaal in het boerenleven en kun je genieten van het prachtige polderlandschap. De Kandelaar is de ideale uitvalsbasis voor een fietsweekend, want ook route 179032 vertrekt vanaf hier.

Adres

Route.nl

Biddinghuizen

Uitjes in de buurt

Reviews van Oostvaardersplassen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.