Oosterschelde

Zierikzee
Route.nl

Zierikzee

Deze route neemt je mee langs de oevers van de Oosterschelde. Je rijdt over Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Dat wordt lekker uitwaaien en genieten van vergezichten over het water en de bijzondere natuurgebiedjes.

Zeelandbrug
Aan de Oude Haven zie je o.a. de middeleeuwse Noord- en Zuidhavenpoort, twee van de drie overgebleven stadspoorten van Zierikzee. Vanuit de verte zie je de Zeelandbrug al liggen. Deze iconische brug kwam gereed in 1965 en heeft een lengte van vijf kilometer.

Pittoresk Colijnsplaat
In de Voorstraat van Colijnsplaat geniet je door de vele fraaie monumentale panden van de historische sfeer. Wat een leuke ontdekking! Vanaf het pad in Noord-Beveland zie je de zogeheten inlagen: kleine polders die achter de zeedijk liggen op plaatsen waar men een dijkdoorbraak vreesde. Deze vogelrijke polders bestaan uit natte moerassen en rietvelden. Via de Oosterscheldekering rij je terug naar Schouwen-Duiveland. Je passeert Neeltje Jans, het befaamde werkeiland waar sprinter André Greipel in 2015 een Touretappe won.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Oosterschelde

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden