Oost-Groningen

Wedde
Route.nl

Wedde

Welkom in Grunn! Deze fietsroute van ruim 52 kilometer neemt je mee door Oost-Groningen langs onder meer de kleine dorpjes Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Veelerveen en Wedde. Onderweg geniet je van het mooie Groningse landschap.

Het Groninger Landschap
Je begint de fietsroute  door Wedde richting Holte. Het landschap van Groningen waar je doorheen fietst is mooi en de natuur is erg gevarieerd. Je fietst door Oude en Nieuwe Pekela, deze twee dorpen zijn door historie nauw met elkaar verbonden.

Molens op de route
Tijdens deze fietsroute in het oosten van Groningen kom je langs twee molens. De Nieman's Meul’n in Bellingwedde is een korenmolen die in 1916 werd gebouwd door molenmaker Paul Wiertsema uit Beerta. Verderop fiets je nog – terwijl je eerst een poosje langs het water hebt gefietst – langs de Weddermarke in Veelerveen, een molen die in 1898 werd gebouwd door molenmakers Jan en Luitje Wiertsema. De molen kwam op de plek van een afgebrande molen.

Even uitrusten en genieten
Onderweg fiets je door het mooie platteland en doorkruis je het ene na het andere water. Zo ook in Rhederbrug, een dorpje vlak naast de Duitse grens. Het dorp dankt zijn naam aan de brug in de Rhederweg die van Bellingwolde naar het Duitse dorp Rhede loopt. 

Bezoek de website >>

Route in Groningen

  Reviews van Oost-Groningen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden