Olst en omgeving

Olst
Route.nl

Olst

Rondom Olst fiets je door een halfopen coulisselandschap van weilanden, akkers en beekjes. Aan de oevers van de IJssel geniet je van prachtige vergezichten.


Gezellig Olst
De route start bij De Lepelaar Eten*Drinken*Spelen. Geniet hier van een koffie met iets lekkers op het gezellige terras, voordat je het buitengebied in fietst. Het is hier heerlijk kilometers maken in een landschap dat zich kenmerkt door kleinschaligheid en rust. Ideaal om even een dagje terug te schakelen. Na een tijdje kom je aan in het gezellige Olst. Je ziet hier de dertiende-eeuwse dorpskerk. Verderop staat Bökkers Mölle, een korenmolen uit 1895.


Havezates
Bij de voormalige steenfabriek aan de Fortmonderweg staat een uitkijktoren. Van bovenaf heb je mooie gezichten over de IJssel en het omringde landschap. Bij knooppunt 54 kun je vanaf de lommerrijke weg even een blik werpen op De Gelder, een veertiende-eeuws landgoed. De oorspronkelijke havezate werd in 1913 afgebroken en vervangen door een villa. Verderop staat nog een oude havezate: Boxbergen. Dit gebouw dateert nog uit de zeventiende eeuw.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

    Reviews van Olst en omgeving

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden