Oldambt

Delfzijl
Route.nl

Delfzijl

Vanuit Delfzijl kun je prachtige fietstochten maken. Deze route neemt je mee langs de Eems, een stukje langs de Dollard en door het Oldambt. Een route met weidse vergezichten en historische dorpjes.

Termunterzijl
Weinig mensen weten dat Delfzijl ooit een vestingstad was. In de bruisende haven zie je nog enkele restanten hiervan, zoals de monumentale Grote Waterpoort uit 1833. De afsluitbare poort maakt nog steeds deel uit van de zeewering die Delfzijl tegen hoogwater beschermt. Termunterzijl aan de Eemsmonding geniet beschermd dorpsgezicht. Je kunt er even rondstruinen en een koffie, lunch of diner nemen bij het rustige Hotel Termunterzijl.

Het Oldambt
In wierdedorp Termunten kun je de Ursuskerk uit 1275 bewonderen. Even later rij je door het Oldambt, het bekende landbouwgebied. Net buiten Oostwold zie je kapitale boerderijen, in het prachtige dorp zelf woonden de landarbeiders. De kerk in Nieuwolda heeft geen weerhaan op de spits, maar een zeemeermin als verwijzing naar het land dat op de zee is teruggewonnen. In Hotel Restaurant de Boegschroef is het heerlijk ontspannen met een maaltijd en overnachting.

Bezoek de website >>

Route in Groningen

    Reviews van Oldambt

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.