Oisterwijkse Vennen

Oisterwijk
Route.nl

Oisterwijk

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is een uniek gebied met uitgestrekte stuifzandgronden. Niet ver hiervandaan kom je juist veel water tegen, in de Oisterwijkse Vennen. Tussen deze twee natuurparels zijn bovendien tal van kastelen te vinden!

Nemerlaer
Je rijdt via het veertiende-eeuwse Kasteel Nemerlaer naar Kasteel Zwijnsbergen: rond 1552 gesticht als eenvoudig huis met een gracht eromheen. Daarna rijd je naar de Loonse en Drunense Duinen, een door bossen omzoomde zandvlakte die veel verschillende dier- en plantensoorten huisvest die goed tegen warmte en tegen kou kunnen. Wil je het stuifzand zien, stap dan even af bij knooppunt 36 en wandel het gebied even in!

Strijdhoeve
Het landgoed waar kasteel De Strijdhoeve op staat strekte zich vroeger uit van Uden tot aan het riviertje de Zandleij. Even later rij je Oisterwijk binnen, dat al in de dertiende eeuw stadsrechten kreeg. De rijke historie zie je nog steeds terug aan de monumentale gebouwen, vooral aan de oude marktplaats De Lind. Onderweg terug naar je startpunt kom je nog langs een paar mooie vennen, zoals het prachtige Staalbergven. Zeker even afstappen dus!

Bezoek de website >>

Kasteelroute Oisterwijkse Vennen

  Reviews van Oisterwijkse Vennen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt