Oirschot

Oisterwijk
Route.nl

Oisterwijk

Oisterwijk word wel eens de parel in het groen genoemd en dat is niet voor niks. Deze route neemt je mee door de Oisterwijkse Bossen en Vennen, de Kampina en de Mortelen en de dorpjes Heikant, Lennisheuvel en Oirschot.


Natuurgebieden in alle soorten en maten
In de Oisterwijkse Bossen en Vennen kun je genieten van schilderachtige vennen met mooie waterlelies. De Kampina bestaat uit stille bossen en een groot heideveld. Vooral in augustus is het hier een feest om te fietsen, omdat de heide dan prachtig in bloei staat. In natuurgebied De Mortelen fiets je door een kleinschalige coulisselandschap met populierbosjes, weilanden die soms met houtwalletjes omzoomd zijn, akkers en kleine naaldbossen.

 

Spoordonkse historie
Aan de rand van het kerkdorp Spoordonk ligt de Spoordonkse Watermolen. Deze molen stamt uit 1453 en draait op waterkracht van de Beerze. De oorspronkelijke molen was van hout, maar in 1868 werd deze molen vervangen door een stenen romp. Deze molen is de meest westelijke watermolen van Nederland en het is de enige nog bestaande watermolen bij het beekje de Beerze. In 1995 werd de vervallen molen hersteld en sindsdien draait de molen weer op volle toeren. Volg hier een rondleiding als je benieuwd bent geworden hoe de molen er vanbinnen uitziet.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

  Reviews van Oirschot

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt