Oeverlandroute

Schoorl

Deze versie van de Oeverlandroute doorkruist zo’n beetje heel Nederland. Op deze tocht fiets je langs belangrijke historische vaarwegen uit de Nederlandse geschiedenis. Onderweg kom je de ene na de andere bezienswaardigheid tegen.

Oude steden
De route start in de Schoorlse Duinen. Wat daarna volgt, is de ene na de andere historische plaats. Je komt onder meer door de oude binnensteden van Amsterdam, Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Maastricht. Ook doe je de kleinere kleine plaatsjes aan, omdat juist daar de sfeer van vervlogen tijden goed voelbaar is. Tijdens het fietsen zie je eeuwenoude boerderijen, kastelen, Hollandse poldermolens en buitenplaatsen aan de Vecht. Kortom, je krijgt een unieke blik op de geschiedenis van Nederland.

Strabrechtse Heide
Onderweg heb je genoeg keuze uit comfortabele overnachtingsadressen. Ook zal het je niet ontbreken aan gezellige terrasjes en restaurants om de inwendige mens te versterken. Net voorbij Eindhoven kun je bijvoorbeeld een pitstop inlassen bij De Strabrechtse Hoeve, voordat je de Strabrechtse Heide over rijdt. In de Maasvallei steek je even de grens met België over, je komt dan o.a. over de schitterende eeuwenoude Markt van Maaseik. De route eindigt net buiten Maastricht.

Adres

Route.nl

Schoorl

Uitjes in de buurt

Reviews van Oeverlandroute

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.