Noord-Limburg

Sevenum

In Noord-Limburg maak je een afwisselende fietstocht. Je rijdt door een lappendeken van natuurgebieden en gezellige dorpjes. Ook fiets je een stukje langs de Maas en doe je het stadshart van Venlo aan.

Kasteel De Borcht
Op weg naar Baarlo kom je door enkele stille natuurgebieden, zoals de Breukerheide. Je rijdt ook door de Kesselse Bergen dat samen met de Heldense Bossen één natuurgebied vormt van naaldbos en heideveldjes. In het Limburgse Baarlo fiets je langs het omgrachte Kasteel De Borcht dat oorspronkelijk uit 1200 stamt. Het huidige gebouw verrees in de zeventiende eeuw. Even daarvoor fiets je langs de Kasteelmolen, een watermolen uit 1700 aan de Kwistbeek.

Ouderwets pontje
Nadat je met een pontje de Maas bent overgestoken, rij je langs de oever van de rivier naar de historische kern van Hanzestad Venlo. Je steekt de Maas nog een keer over, waarbij je een mooi uitzicht hebt. Bij Grubbenvorst kom je langs de Slottermolen uit de veertiende eeuw. Even verderop fiets je langs Huis De Steeg, een herenhuis uit 1750. Na je route kun je weer op krachten komen bij De Turfhoeve.

Hanzestad Venlo
Ja, ook Venlo behoorde een tijd lang tot het bekende Hanzeverbond. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontkwam ook Venlo niet aan bombardementen en ander oorlogsgeweld. Gelukkig bleef een deel van de historische stadskern bewaard. Wie nog wat van het oude Venlo wil zien, kan naar de Markt fietsen of de Gasthuisstraat, de meest middeleeuwse straat van Nederland. Vanuit De Turfhoeve kun je ook de routes 137946 en 530030 rijden.

Adres

Route.nl

Sevenum

Uitjes in de buurt

Reviews van Noord-Limburg

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.