Noord-Brabant

Berlicum

Deze fietsroute leidt je door het groene en natuurrijke Noord-Brabant. Je fietst door bosrijke omgevingen, landbouwgebieden, oude boerderijen, stuifzanden en heidevelden.

Startpunt: Berlicum
Deze fietsroute start bij Tuincafé De Witte Zwaan, dat zich aan de rand van landgoed De Wamberg bevindt. Een schitterend bosrijk gebied en een fijne plek om je tocht te beginnen. Geniet van een lekkere kop koffie met iets zoets erbij of kom na je fietstocht terug om hier te lunchen of te dineren. Berlicum bevindt zich in het dal van de rivier de Aa. De omgeving van het dorp bestaat uit landbouwgebied en polders, een heerlijke gebied om doorheen te fietsen.

Van Loosbroek naar Vinkel
Vanaf Berlicum fiets je oostwaarts richting Loosbroek. Hier doorkruis je een mooi natuurgebied waar je even helemaal tot rust kan komen. Onderweg kom je langs Sterrenwacht Halley in Vinkel. In dit observatorium worden sterren en andere hemellichamen bestudeerd. Wanneer je in de avonduren gaat fietsen, is het leuk om hier deel te nemen aan het programma. Via Vinkel, dat omgeven is door landbouwontginningen, fiets je door naar de Hooge Heide.

Hooge Heide
Je fietst op je gemak door natuurgebied de Hooge Heide, de nog onontdekte achtertuin van Den Bosch. De Hooge Heide is het landelijke gebied dat tussen Rosmalen, Nuland en Berlicum ligt. Een kleinschalig boerenlandschap met oude boerderijen, stuifzanden, bos en heide. De geschiedenis van de Hooge Heide gaat ver terug. Oorspronkelijk was het land nauwelijks begroeid, en de wind joeg het fijne zand over de grond; het stuifzand. Vanuit dit mooie natuurgebied fiets je weer terug naar Tuincafé De Witte Zwaan in Berlicum.

Adres

Route.nl

Berlicum

Uitjes in de buurt

Reviews van Noord-Brabant

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.