Nistelrode

Berlicum
Route.nl

Berlicum

Kleine heideveldjes, mooie bossen en grazige weilanden. Het Brabantse landschap rondom Berlicum, Vorstenbosch en Nistelrode – ten westen van Den Bosch – heeft veel te bieden. Een heerlijk gebied om doorheen te fietsen!

Landgoed De Wamberg
Deze fietsroute begint bij Tuincafé De Witte Zwaan in Berlicum, aan de rand van landgoed De Wamberg. De Wamberg is een bosrijk landgoed en er is er van alles te zien. Bij Tuincafé De Witte Zwaan begin je je fietstocht met een heerlijk kop koffie met een plateau van lekkere zoetigheden. Ook na terugkomst kun je in het sfeervolle restaurant terecht voor een goede kop koffie, een lunch of een lekker tussendoortje.

Kastelenroute
Aan het begin van de route kom je langs een kasteel waar niet vele meer van over is. Het enige deel dat nog goed bewaard is gebleven van de historische vesting Assendelft Berlicum is de poort. Het kasteel zelf is helemaal verdwenen. Het terrein wordt nu als akker- en grasland gebruikt. Even later kom je langs Kasteel Heeswijk, een voormalige waterburcht uit de elfde eeuw. De kelders en een paar muren dateren uit het einde van 14e of het begin van de 15e eeuw. Na restauratie is het kasteel ingericht als een museum waar je een bezoekje aan kunt brengen.

Brabantse natuur
Voorbij Nistelrode vind je natuurgebied De Maashorst. Een gebied vol bossen, heide, stuifduinen, beekdalen en akkers. Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Ooit stroomde de Maas hier, maar door een breuk in de aardkorst kwam de aarde steeds verder omhoog. Hierdoor kwam het land steeds hoger te liggen. Fietsen door De Maashorst geeft je een ultiem gevoel van vrijheid! Je eindigt weer bij Tuincafé De Witte Zwaan in Berlicum.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

    Reviews van Nistelrode

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.