Nijverdal

Nijverdal
Route.nl

Nijverdal

Fietsen in Salland verveelt nooit. Achter iedere bocht of bosje wacht je weer een nieuw uitzicht. Zo ook rondom Nijverdal waar je oude buurtschappen en verstilde beekdalen vindt. Maar ook natuurgebieden als het Wierdense Veld en de Sallandse Heuvelrug.

Sallandse Heuvelrug
Een feest voor natuurliefhebbers, zo mag je de Sallandse Heuvelrug wel noemen. Af en toe is het even klimmen, maar de uitzichten over het prachtige landschap vormen een mooie beloning. In dit natuurgebied leeft nog een van de twee overgebleven groepen korhoenders in Nederland. Volgens een legende zijn de Sallandse heuvels ontstaan door een reus die een zak zand met zich meedroeg. Er zou een gaatje in de zak gezeten hebben, waardoor het zand weglekte…

Wierdense Veld
In het dal van het riviertje de Regge lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Net als in de buurtschappen waar je nog oude erven ziet met hun karakteristieke Saksische boerderijen. In het Wierdense Veld tref je weidse heidevelden en hoogveen aan. Het kan hier nog ouderwets stil zijn, behalve als je de schaapskudde langs ziet trekken. Na het afstappen ervaar je bij Bistro de Oale Stè de typisch Twentse gastvrijheid.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

  Reviews van Nijverdal

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt