Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoop
Route.nl

Nieuwkoop

Het uitgestrekte laagveen rond de Nieuwkoopse Plassen is een prachtig fietsgebied. Eeuwenoude sluizen en molens getuigen van een lange strijd tegen het water.

Nieuwkoopse Plassen
Deze route gaat van start bij Landwinkel - Logies Jan Nieuwenhuizen. Hier kun je mooi nog even iets lekkers inslaan voor onderweg! Je ontdekt vandaag de Hollandse Venen, die deel uitmaken van Nationaal Landschap Het Groene Hart. In dit waterrijke laagland rij je onder meer langs de Nieuwkoopse Plassen. Ze vormen een van de laatste uitgestrekte laagveengebieden die Nederland ooit rijk was. Je treft er moerassen aan, maar ook hooilandjes, bloemrijke weidegronden en rietvelden.

Woerdense Verlaat
Langs het riviertje De Meije zie je oude boerderijen en de bijna zestig meter hoge witte watertoren uit 1932 staan. Overal kom je tekenen tegen van de strijd tegen het water. De sluis in Woerdense Verlaat dateert oorspronkelijk uit 1448. Verderop ontdek je de Westveense Molen, een poldermolen uit 1676. Het staat langs een letterlijk handmatig gegraven deel van de Kromme Mijdrecht, een van de riviertjes die is gebruikt voor de afwatering van dit ooit drassige hoogveengebied.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Nieuwkoopse Plassen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden