Natuurschoon

Tiendeveen
Route.nl

Tiendeveen

In Drenthe kun je genieten van tal van uitgestrekte natuurgebieden die een oase van rust en ruimte vormen. Deze route neemt je mee onder andere mee door het gebied Het Holtherzand, een deel van het uitgestrekte heidegebied het Scharreveld. Verder fiets je ook door de plaatsjes Westerbork en Beilen. Genoeg te zien onderweg!


Door groene gebieden naar Westerbork
Aan het begin van de route fiets je door de natuurgebieden van het Plan Goudplevier. Maak kennis met stuifzanden, heidevelden, vennen, veengebieden, graslanden en kleinschalige bosgebieden terwijl je koers zet naar Mantinge en Balinge. Vervolgens fiets je verder naar Westerbork en Zwiggelte door het Holtherzand. Vroeger werd dit natuurgebied vooral gebruikt als de plek om schaapskuddes uit Westerbork, Holthe en Bruntine te laten grazen en nu kun je er heerlijk fietsen. Breng ook zeker een bezoekje aan het Herinneringscentrum Westerbork. Hier kom je meer te weten over het leven van slachtoffers en overlevenden van het voormalige concentratiekamp.


Grand Café – Hotel Martensplek
Vanuit Zwiggelte fiets je door groene gebieden verder naar Beilen. Uiteindelijk kom je weer uit bij het startpunt van de route bij Grand Café – Hotel Martensplek. Hier kun je terecht voor een welverdiend hapje en een drankje, maar ook voor een overnachting. Vanuit hier kun je ook route 178509, 115916 en 542928 volgen als je de omgeving verder wilt verkennen.


De molen van Makkum
Net buiten Beilen vind je de Molen van Makkum. Deze molen werd in 1906 gebouwd als vervanging voor de laatste standerdmolen van Drenthe. Met de bouw van nieuwe molen kreeg het achtkant van een poldermolen uit De Groeve een herbestemming. De grondzeiler liep na de bouw meerdere malen forse stormschade op. Nadat in 1993 de kap en het wiekenkruis er vanaf waaiden, werd de molen in 1997 grondig gerestaureerd. Er wordt nog steeds graan gemalen met de molen.

Bezoek de website >>

Route in Drenthe

  Reviews van Natuurschoon

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden