Natuurschoon

Olst

In het buitengebied van Deventer rij je door een halfopen coulisselandschap dat zich kenmerkt door kleinschaligheid en rust. In het oude centrum geniet je van de rijke cultuurhistorie en gezelligheid.


Overijsselse buitenplaatsen
De route start bij De Lepelaar Eten*Drinken*Spelen. Geniet hier van een terrasje, voordat je naar Boxbergen rijdt. Op dit landgoed staat een zeventiende-eeuwse havezate, al gaat de oorsprong terug naar 1344. Verderop staat nog zo’n oude havezate: Groen Hoenlo. In het fraaie Olst kom je langs de dertiende-eeuwse dorpskerk. Fietsend langs de IJsseldijk zie je de bossen van twee landgoederen: De Haere en Nieuw-Rande.


Hanzestad Deventer
Deventer is een prachtig pareltje aan de IJssel. Het oude centrum geniet beschermd stadsgezicht. Je ziet er vele monumentale panden die je doen denken aan tijden van vroeger. Aan de door bomen omzoomde Brink zie je o.a. De Waag, een schitterend museum uit 1531. Aan het Grote Kerkhof zie je het oude stadhuis en de Lebuïnuskerk. Wat een heerlijk sfeertje! Het laatste deel van de route geniet je volop van het Overijssels natuurschoon.

Adres

Route.nl

Olst

Uitjes in de buurt

Reviews van Natuurschoon

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.