Natuurreservaat

Hilversum
Route.nl

Hilversum

Hilversum wordt aan alle kanten omgeven door heidevelden, landgoederen, bossen en andere kleinschalige natuurgebiedjes. Deze route neemt je mee door deze natuurgebieden in de richting van het Gooimeer, maar je fiets ook een stukje door het centrum van Hilversum.


Heidevelden, bossen en landgoederen
Het centrum van Hilversum vormt het startpunt van deze route. Vanuit hier fiets je naar de zuidrand van Hilversum om vervolgens het Goois Natuurreservaat te gaan verkennen. Zo fiets je langs de Hoorneboegse Heide en door het Loosdrechtse Bos naar het dorpje Hollandsche Rading en vervolgens naar Lage Vuursche. In de omgeving van Lage Vuursche vind je tal van landgoederen met mooie kastelen, zoals Paleis Soestdijk. Deze route neemt je mee langs kasteel De Hooge Vuursche, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om even van de route af te wijken om nog meer kastelen te bekijken. Daarna fiets je verder naar Laren door het Baarnse Bos.


Hotel Ravel
Het laatste gedeelte van de route neemt je mee door Blaricum, Bussum en door het Spanderswoud. Uiteindelijk kom je weer uit in Hilversum. Strijk neer in een van de vele restaurantjes in Hilversum en geniet van een lekker hapje. Daarna kun je terecht bij Hotel Ravel voor een comfortabele overnachting. Dan kun je de volgende dag uitgerust route 533228 proberen vanuit dit hotel.


Kasteel De Hooge Vuursche
Op landgoed De Hooge Vuursche vind je kasteel De Hooge Vuursche. Dit buitenhuis werd aan het begin van de 20e eeuw gebouwd. Eerder stond er een buitenhuis uit de 17e eeuw, maar dit werd vermoedelijk gesloopt in 1815. De tuin om het huis heen is prachtig aangelegd met een imposante vijver. In 1940 vond er een brand plaats in het huidige buitenhuis, waarna het huis werd opgeknapt. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt als congrescentrum.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

  Reviews van Natuurreservaat

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden