Natuurliefhebbers

Zoeterwoude

Rond Zoetermeer zijn voor natuurliefhebbers bijzondere ontdekkingen te doen. Je spot hier allerlei diersoorten, zomaar aan de rand van de stad!

Vergezichten
Zoetermeer is een aangenaam parkrijke stad die aan de rand van Nationaal Landschap het Groene Hart ligt. Het voormalige ontginningsdorp is omgeven door pittoreske polderlandschappen waar het dankzij de weidse uitzichten heerlijk fietsen is. Langs de rand van het vogelrijke Prielenbos fiets je naar de Zoetermeerse Plas, een voormalig zandwinningsgebied. Het water is hier wel 40 meter diep. Door de uitgestrekte Zoetermeersche Meerpolder fiets je naar de stad, genietend van de vergezichten.

Zoetermeerse parken
Langs de rand van het Buytenpark rijd je ineens door een woest landschap met heide en mooie uitzichtpunten. Je ziet er Gallowayrunderen, Exmoorpony’s en Drentse heideschapen. Het enorme Westerpark, even verderop, telt tal van vogels en vlinders: hier zijn veel inheemse bomen en struiken aangeplant. Terug bij Boerderij ’t Geertje kun je nog genieten van iets lekkers in het restaurant voor je weer naar huis gaat. Of neem een smakelijk souvenirtje mee voor thuis!

Adres

Route.nl

Zoeterwoude

Uitjes in de buurt

Reviews van Natuurliefhebbers

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.