Natuur En Stad

Zoetermeer
Route.nl

Zoetermeer

Deze route neemt je vanuit Zoetermeer mee voor een tochtje door de polder, de duinen en Den Haag. Een heerlijke route volop natuurschoon en bezienswaardigheden.

Kasteel Duivenvoorde
Bij Hudson Zoetermeer kun je terecht voor een koffie met iets lekkers, voordat je op de fiets stapt. Je rijdt langs de rand van het Buytenpark, je ziet hier een verrassend woest landschap met heide en mooie uitzichtpunten. In de polders van het Groene Hart zie je Holland op zijn mooist. Je kijkt uit over plassen, sloten, rietkragen en uitgestrekte velden. Je doorkruist de Duivenvoordecorridor, een ecologische verbindingszone met in het hart het dertiende-eeuwse Kasteel Duivenvoorde.

Meijendel
Je fietst door Oud-Wassenaar, een wijk waar je vele mooie optrekjes kunt spotten. Zoals het negentiende-eeuwse Kasteel Oud-Wassenaar door de duinen van Meijendel rij je naar het volgende groene gebied: de Scheveningse Bosjes, een prachtig natuurgebied dat nog dateert uit begin 1400! Vervolgens fiets je door het oude centrum van Den Haag. Wat een rijke cultuurhistorie! Ook het verderop gelegen Delft mag er zijn, natuurlijk. Via natuurgebied het Delftse Hout rij je terug naar Hudson Zoetermeer.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Natuur En Stad

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt